BEN KOOPT

BEN KOOPT

Vragen?

Veelgestelde vragen.

Jullie zijn dus geen makelaar of immokantoor?

Inderdaad! We gaan niet op zoek naar een koper maar wij kopen zelf uw woning. Je hoeft dus niet te wachten tot er een koper gevonden is en geen commissie te betalen aan een makelaar. Bovendien krijg je geen vervelende bezoekjes van potentiële kopers over de vloer.

Hoe bepalen jullie de waarde van mijn woning?

We zijn op de hoogte van de huidige marktprijzen en volgen dagelijks op welke panden er verkocht worden. Hierdoor kunnen we zeer goed inschatten wat de actuele marktprijs van je woning is.

Kunnen jullie vandaag mijn huis nog kopen?

Ja, dat kan! Indien je ons uitnodigt kunnen we onmiddellijk samen je woning bekijken, de waarde bepalen en diezelfde dag tot een verkoopovereenkomst komen. We storten meteen een voorschot om de verkoopovereenkomst bindend te maken.

Uiteraard duurt het hierna nog 2 à 3 maanden (max. 4 maanden) voordat de akte verleden wordt door de notaris.

Wat als de verkoop rond is en ik nog geen nieuwe woning gevonden heb?

Bij BenKoopt is alles bespreekbaar. We zijn ervan overtuigd dat er voor elk probleem een oplossing te vinden is!

Indien je na verkoop nog wat langer in je woning wil blijven kunnen we hier een termijn voor afspreken.

Is een bezoekje volledig gratis & vrijblijvend?

Ja! Het is best mogelijk dat je niet akkoord gaat met ons bod en dat we niet tot een overeenkomst komen. Je bent ons dan helemaal niets verschuldigd. We schudden vriendelijk de hand en gaan je uiteraard niet pushen om de woning aan ons te verkopen.

We gaan steeds op zoek naar oplossingen die zowel voor jou als voor ons voordelig zijn. Indien je later je woning alsnog aan ons wil verkopen ben je uiteraard opnieuw welkom!

Mijn huis is in slechte staat en heeft volgens mij een totaalrenovatie nodig. Is dat een probleem?

Neen! We kijken niet naar de staat van de woning maar naar het potentieel van de woning. We houden ervan om woningen te herwaarderen en een nieuw leven te geven.

Kan ik mijn woning discreet verkopen?

Absoluut! Bij ons komen er geen ‘te koop’-borden aan de gevel en krijg je geen bezoekjes van kandidaat-kopers. We komen langs in een discrete auto. Het is dus perfect mogelijk om je woning te verkopen zonder dat je buren hiervan op de hoogte zijn!

Vragen omtrent de gouden tip?

Kan iedereen vastgoed melden?

Ja! Ben je student, gepensioneerd werknemer of wil je gewoon een centje bijverdienen? Meld de eigendom die te koop staat en maak kans op een beloning tot €5.000 !

Welke eigendommen kan ik aanmelden?
Een rijwoning, een alleenstaande woning, een te renoveren pand, een opbrengstwoning, appartementen, een leegstaande kerk, … Indien je twijfelt of de eigendom wel interessant is voor ons kan je het alsnog melden. Je hebt uiteindelijk niets te verliezen, toch?

Ook als je niet 100% zeker bent of het pand te koop staat mag je dit zeker melden! We zoeken het graag uit en houden je op de hoogte.
Wat als de eigendom ook door iemand anders aan ons werd gemeld?

Geen zorgen, je zal de beloning niet hoeven te delen. Wanneer je een eigendom bij ons aanmeld, die reeds door iemand anders werd aangemeld, vertellen we dit steeds onmiddellijk. Enkel de persoon die als eerste het pand meldde maakt kans op een beloning tot €5000. Je ontvangt steeds een mail met een bewijs van de aanmelding.

Hoe word ik op de hoogte gehouden nadat ik een pand heb aangemeld?

Je ontvangt steeds een mail met een bewijs van de aanmelding. Op deze manier heb je zwart-wit op papier staan dat jij de eerste bent die dit pand heeft aangemeld.

 

Indien de verkoop doorgaat nemen we opnieuw contact met je op om je rekeningnummer te vragen. We storten meteen je beloning maximum 2 maanden na het verlijden van de akte.

Kan ik meerdere eigendommen aanmelden?

Ja! Het aantal eigendommen dat je kan aanmelden is onbeperkt en de spelregels veranderen niet. Indien je vijf panden aanmeld en we kopen ze alle vijf, dan krijg je een beloning tot € 25.000  (= €5.000 x5).

Word ik echt beloond wanneer ik een gouden tip heb?

Ja, wanneer de gouden tip ervoor zorgt dat we tot verkoop kunnen overgaan word je hier zeker voor beloond. Zijn er kennissen, vrienden of familieleden die hun huis verkopen? Weet je een huis zijn dat al lang te koop staat? Meld het zeker aan ons. Indien we het huis effectief kopen krijg je een beloning tot €5000,00.

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen of contacteer ons.

Heb je nog een vraag die niet beantwoord werd? Aarzel niet om ons te contacteren!

We willen je zo goed mogelijk informeren.

Zullen de vastgoedprijzen dalen in 2023

2022 was een bewogen jaar en uiteraard bleef ook de vastgoedmarkt niet gespaard. In dit artikel willen we nagaan of de prijzen van vastgoed in 2023 zullen stijgen, stabiliseren of ...

Het asbestattest onder de loep

Het asbestattest is een uniek attest dat sinds 23 november 2022 in bepaalde gevallen verplicht is bij de verkoop van woningen en gebouwen. Het bevat informatie over al dan niet ...

De Renovatie Verplichting | 2023

Sinds 1 januari 2023 is het in bepaalde gevallen verplicht om een woning te renoveren. Deze renovatieverplichting geldt enkel voor residentiele woningen (eengezinswoningen en appartementen) die vanaf 2023 zijn aangekocht ...

Aardgas verboden in nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2025 wordt een aardgasaansluiting verboden bij nieuwbouw. De uitstap uit fossiele brandstoffen startte al enkele jaren geleden. Sinds 2021 mag je geen stookolieketel meer plaatsen in een ...

BEN KOOPT